3 tot 20 Jaar Garantie & Gratis Verzending & Nu uit Eigen Voorraad Leverbaar

Wat is een tv standaard?

Wat is een tv standaard?
Wat is een tv standaard?

Wat is een tv standaard? Een tv-standaard is een ondersteunend apparaat dat wordt gebruikt om een televisie op een vlak oppervlak, zoals een tafel, tv-meubel of vloer, te plaatsen. Het biedt stabiliteit en ondersteuning voor de tv, waardoor je deze veilig kunt neerzetten zonder dat je een muurbevestiging of ander ophangsysteem nodig hebt.

Een tv-standaard bestaat doorgaans uit een stevige basis en een beugel of arm waaraan de tv wordt bevestigd. De beugel kan in hoogte verstelbaar zijn, zodat je de hoogte van de tv kunt aanpassen aan je voorkeur en kijkcomfort.

Tv-standaarden zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen om aan verschillende tv-formaten en interieurbehoeften te voldoen. Sommige tv-standaarden hebben ook extra functies, zoals draaibaarheid of kantelbaarheid, waarmee je de kijkhoek kunt aanpassen.

Het gebruik van een tv-standaard biedt flexibiliteit, omdat je de tv gemakkelijk kunt verplaatsen en herpositioneren zonder dat je gaten in de muur hoeft te boren. Het is een populaire optie voor mensen die geen tv aan de muur willen bevestigen of die de tv in verschillende kamers of op verschillende plaatsen willen gebruiken.

Bij het kiezen van een tv-standaard, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze geschikt is voor het formaat en gewicht van je tv. Raadpleeg de specificaties en instructies van de fabrikant om te bepalen welke tv-standaard het meest geschikt is voor jouw specifieke tv-model.

Past mijn televisie op elke tv standaard?

Nee, niet elke televisie past op elke tv-standaard. Tv-standaarden hebben doorgaans een specifieke compatibiliteit met bepaalde tv-formaten en gewichtslimieten. Bij het kiezen van een tv-standaard is het belangrijk om te controleren of deze geschikt is voor het formaat en gewicht van je televisie.

Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden bij het bepalen van de compatibiliteit tussen je televisie en een tv-standaard:

  1. VESA-maat: Controleer of de VESA-maat van je televisie overeenkomt met de VESA-specificaties van de tv-standaard. De VESA-maat verwijst naar de afstand tussen de bevestigingspunten op de achterkant van de televisie. Als de VESA-maat van je televisie overeenkomt met die van de tv-standaard, kun je de tv op de standaard monteren.
  2. Gewichtslimiet: Controleer of de tv-standaard het gewicht van je televisie kan dragen. De gewichtslimiet van de tv-standaard wordt meestal vermeld in de specificaties. Zorg ervoor dat het gewicht van je televisie binnen de aangegeven limiet valt om veilige en stabiele ondersteuning te garanderen.
  3. Tv-formaat: Hoewel de meeste tv-standaarden geschikt zijn voor een breed scala aan tv-formaten, is het toch belangrijk om te controleren of je tv-formaat compatibel is met de standaard. Sommige standaarden zijn specifiek ontworpen voor kleinere tv’s, terwijl andere geschikt zijn voor grotere formaten.
  4. Montagestijl: Er zijn verschillende soorten tv-standaarden beschikbaar, zoals centrale steunen, T-vormige standaarden, draaibare armen, enz. Zorg ervoor dat de montagemogelijkheden en het ontwerp van de tv-standaard geschikt zijn voor jouw specifieke tv-model.

Het is raadzaam om de specificaties en instructies van zowel je televisie als de tv-standaard te raadplegen om te controleren of ze compatibel zijn. Als je twijfelt, is het ook een goed idee om contact op te nemen met de fabrikant van de tv-standaard voor verduidelijking of aanbevelingen.

Webshop Keurmerk

Weten waar je mee te maken hebt

Tot 20 Jaar Garantie

Op ons volledige Assortiment

Gratis Verzending

In Nederland en België

Eigen Voorraad

Directe levering uit eigen voorraad