3 tot 20 Jaar Garantie & Gratis Verzending & Nu uit Eigen Voorraad Leverbaar

Hoe kan ik een TV ophangen?

Hoe kan ik een TV ophangen? Het ophangen van een tv aan de muur kan een geweldige manier zijn om ruimte te besparen en een strakke uitstraling te creëren. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om een tv op te hangen:

 1. Kies de juiste muurbeugel: Meet de VESA-maat van je tv (de bevestigingspunten aan de achterkant van de tv) en zoek een muurbeugel die compatibel is met die maat. Zorg ervoor dat de muurbeugel het gewicht van je tv kan dragen en de juiste bevestigingsmiddelen heeft voor jouw muurtype (bijvoorbeeld gipsplaat, beton, hout).
 2. Zoek de juiste positie: Bepaal de gewenste hoogte en positie van de tv op de muur. Zorg ervoor dat het op ooghoogte is wanneer je comfortabel zit en dat er geen hinderlijke reflecties zijn van lichtbronnen.
 3. Markeer de bevestigingspunten: Houd de muurbeugel tegen de muur op de gewenste positie en markeer de bevestigingspunten met een potlood. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de muurbeugel recht is.
 4. Bevestig de muurbeugel: Boor gaten op de gemarkeerde punten en plaats pluggen of ankers in de gaten, afhankelijk van je muurtype. Bevestig vervolgens de muurbeugel stevig aan de muur met behulp van de bijgeleverde schroeven en gereedschap.
 5. Bevestig de tv aan de muurbeugel: Vraag een andere persoon om te helpen bij het tillen en plaatsen van de tv op de muurbeugel. Zorg ervoor dat de tv veilig is bevestigd aan de muurbeugel volgens de instructies van de fabrikant.
 6. Controleer en test: Controleer of de tv stevig vastzit aan de muurbeugel en wankelt. Zorg ervoor dat alle kabels correct zijn aangesloten en getest.

Houd er rekening mee dat het ophangen van een tv aan de muur mogelijk professionele installatie vereist, vooral als je niet bekend bent met het proces of als er specifieke elektrische werkzaamheden nodig zijn. Als je twijfelt, is het raadzaam om een professional te raadplegen om ervoor te zorgen dat de installatie correct en veilig wordt uitgevoerd.

Hoe kan ik de hoogte van mijn televisie instellen aan de muur?

Bij het ophangen van je televisie aan de muur is het belangrijk om de juiste hoogte te kiezen voor een optimale kijkervaring. Hier zijn enkele stappen om de hoogte van je televisie aan de muur in te stellen:

 1. Bepaal de juiste kijkhoogte: Over het algemeen wordt aanbevolen om de middelste van het tv-scherm op ooghoogte te plaatsen wanneer je comfortabel zit. Dit helpt om een optimale kijkervaring te creëren en spanning in de nek te verminderen. Je kunt de zithoogte op je bank of stoel als richtlijn gebruiken om de juiste hoogte te bepalen.
 2. Meet de hoogte van de tv: Meet de hoogte van het tv-scherm, inclusief de randen of de tv-behuizing, indien van toepassing. Dit geeft je de maat die je moet overbrengen naar de muur.
 3. Markeer de bevestigingspunten op de muur: Houd de tv-beugel tegen de muur op de gewenste hoogte en markeer de bevestigingspunten met een potlood. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de beugel waterpas wordt geplaatst.
 4. Installeer de muurbeugel: Bevestig de muurbeugel op de gemarkeerde punten op de muur volgens de instructies van de fabrikant. Zorg ervoor dat de beugel stevig is bevestigd en in lijn ligt met de gemarkeerde hoogte.
 5. Bevestig de tv aan de muurbeugel: Vraag een andere persoon om te helpen bij het tillen en plaatsen van de tv op de muurbeugel. Zorg ervoor dat de tv veilig is bevestigd aan de muurbeugel volgens de instructies van de fabrikant.

  Hoe kan ik een TV ophangen?
  Hoe kan ik een TV ophangen?
 6. Controleer en pas indien nodig aan: Controleer of de tv op de gewenste hoogte is geplaatst en of deze recht en stevig is bevestigd. Controleer of de kijkhoek comfortabel is en pas indien nodig de hoogte aan door de tv voorzichtig van de muurbeugel te verwijderen en de beugel opnieuw te plaatsen.

Onthoud dat de ideale hoogte van de tv enigszins kan variëren, afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en de inrichting van de kijkruimte. Experimenteer indien nodig met de hoogte totdat je de meest comfortabele en optimale kijkervaring bereikt.

Webshop Keurmerk

Weten waar je mee te maken hebt

Tot 20 Jaar Garantie

Op ons volledige Assortiment

Gratis Verzending

In Nederland en België

Eigen Voorraad

Directe levering uit eigen voorraad