3 tot 20 Jaar Garantie & Gratis Verzending & Nu uit Eigen Voorraad Leverbaar

Bortly Eco TL

Bortly Eco-TL

Wat is de ECO-TL Adapter?

De Eco-TL adapter vergeleken met LED

Maar LED is toch veel meer een energiebespaarder dan TL?
Hoeveel bespaar ik met de Eco-TL adapter?

Wat is de ECO-TL Adapter? 

De Eco-TL adapter is dè TL- adapter die in alle typen armaturen met een starter past. In combinatie met een moderne T5 TL-buis kunt u 40% tot 80% besparen op uw verlichtingskosten, vanaf het moment dat u de Eco-TL adapter installeert. Verder hebben de T5 buizen een levensduur die oploopt tot 30.000 branduren, dit kan vier keer langer zijn dan de sterk verouderde T8 buizen die u nu gebruikt. 
 
 
Het idee hiervoor ontstond, toen 2 grote spelers in de verlichtingsmarkt (Osram en Philips) het electronische voorschakelapparaat ontwikkelden, als vervanging voor de zeer inefficiënte electromagnetische versie. Het enige probleem van dit, nieuwe en veel zuinigere, aparaat was dat het alleen samen met een compleet nieuwe armatuur geplaatst kon worden. Zo’n armatuur zit meestal verwerkt in het plafond zodat dit vaak (gedeeltelijk) vervangen moest worden. Het resultaat was dus een substanciële investering in tijd en geld!
 
Met de Eco-TL adapter hebben wij deze problemen volledig geëlimineerd en dus kunt u nu met slechts drie klikken beginnen met bezuinigen! 

De Eco-TL adapter vergeleken met LED

LED heeft de toekomst, echter wij weten ook allemaal, de toekomst is nog niet nu! Wij weten en wij kunnen het u bewijzen. De tijd voor LED moet nog komen!
 
LED is een geweldige ontwikkeling, maar het gebruik op professionele basis behaalt nog lang niet de minimale eisen die er aan een normale werkplek gesteld worden. Laat staan wanneer u op zoek bent naar voldoende licht voor in uw fabriek, (industrieel-) magazijn,(parkeer-) garage, enzovoorts.
 

Maar LED is toch veel meer een energiebespaarder dan TL?

NEE, laat het ons s.v.p. even uitleggen:
 
Een normale LED buis verbruikt ongeveer 18 Watt plus nog 6 Watt voor de ballast (de transformator of omvormer).  De Eco-TL adapter, gebruikt 2 x 28 Watt voor de T5 buizen, en slechts 4 Watt voor de adapter.  Het werkelijke verschil in energieverbruik is dus maar 4 Watt!
 
Wanneer wij kijken naar de verlichtingshoek is de Eco-TL adapter veruit de winaar! LED buizen leveren normaal gesproken een verlichtingshoek van 60 tot 90 graden terwijl de Eco-TL adapter 180 graden levert. De verlichtingshoek is de hoek waaronder het licht wordt verspreid. Hier is meer beter! Dan hebben wij het verschil in het aantal geleverde lumen (het netto geleverde licht) nog niet eens genoemd.
 
Verder produceren de LED’s zo’n enorme hitte in hun electronische circuit, dat de levensduur-garantie’s die de pers toeschrijven aan de LED-TL’s en -lampen bij lange na niet gehaald kunnen worden. Tevens is een LED TL vele malen duurder in aanschaf dan een Eco-TL.

 
 
Hoeveel bespaar ik met de Eco-TL adapter?
De ECO TL adapter levert u een verbazingwekkend snelle terugverdientijd (Return On Investment). Omdat u 40% – 80% op uw verlichtingskosten kunt besparen. Afhankelijk van uw specifieke situatie kan dit dus al binnen een periode van 8 – 18 maanden!
 
Voorbeeld:
* 3.000 branduren per jaar (± 8 uur per dag)
* een kWh prijs van € 0,18
* 300 armaturen (met 2 stuks T8 buizen van 58 Watt en een starter)
* een vervanging van deze situatie door de Eco-TL adapter met 2 Luumx T5 35 Watt buizen plaatsvindt
 
De situatie met de T8 buizen geeft een energieprijs van € 76,00 per armatuur per jaar.
De situatie met de ECO TL adapter geeft een energieprijs van € 43,00 per armatuur per jaar.
Dit geeft een besparing op de energiekosten van € 33,00 per armatuur per jaar.
 
In de genoemde situatie van de 300 armaturen bespaart u dan dus het enorme bedrag van € 9.900 per jaar.

Niet genoemd is dat Eco-TL 4 keer langer mee gaat dan de normale TL buizen. Hierdoor bespaart u significant op vervangingskosten.
 
In dit voorbeeld gaan wij uit van ‘slechts’ 8 branduren per dag. Realiseert u zichzelf wanneer uw bedrijf meerdere diensten of zelfs 24 uur per dag verlichting nodig heeft, hoeveel besparing dit zou opleveren voor u.

 
Wij zijn u graag van dienst om u te helpen bij de berekeningen in  uw specifieke situatie. Neem hiervoor s.v.p. contact met ons op.

Webshop Keurmerk

Weten waar je mee te maken hebt

Tot 20 Jaar Garantie

Op ons volledige Assortiment

Gratis Verzending

In Nederland en België

Eigen Voorraad

Directe levering uit eigen voorraad